Werkgroepen C.S. Veritas


Werkgroep Seksuele Veiligheid (SV)

De Werkgroep SV houdt zich bezig met bewustwording omtrent seksuele grensoverschrijding en sociale veiligheid op en rondom C.S. Veritas. Werkgroep SV is één van de drie werkgroepen onder het initiatief ‘Start de Dialoog’, waarbij naast seksueel grensoverschrijdend gedrag ook studentenwelzijn en inclusiviteit meer bespreekbaar worden gemaakt. Met de Werkgroep SV willen wij bewustwording vergroten en een veilige en open cultuur creëren op het gebied van seksuele gezondheid op Veritas. Dit doen wij via sociale media, beleid, trainingen en workshops voor leden. 
Heb je vragen, suggesties, of een idee dat je wil delen met Werkgroep SV? Neem contact met ons op via werkgroepsv@veritas.nl of spreek één van ons aan.


Werkgroep Inclusie

De Werkgroep Inclusie zet zich in om de inclusiviteit op Veritas te vergroten en te verbeteren, maar wat bedoelen we nou eigenlijk met inclusiviteit? Met inclusiviteit bedoelen we dat iedereen zichzelf kan zijn maar tegelijkertijd ook thuis kan voelen binnen de vereniging. Als leden van C.S. Veritas zijn wij namelijk als individu erg verschillend van elkaar, maar bovenal identificeren we ons allemaal óók als Veritijn. Dit is wat wij als leden delen met elkaar: dat je jezelf een Veritijn kan voelen zonder dat je daarvoor je andere identiteiten opzij moet zetten. Dat is waar wij voor staan!
 
Als Werkgroep Inclusie zijn wij te vinden op de borrelvloer, ALV’s en vergaderen wij elke twee weken. Mocht je vragen/ideeën hebben over het onderwerp of wil je graag iets kwijt dat je dwarszit, dan kun je altijd bij ons terecht. Wij zullen dan met je meedenken en hopen tot een oplossing te komen! Je kunt ons bereiken op: inclusiviteit@veritas.nl.


Voorbeelden hiervan kunnen zijn dat:
- Iemand een glutenallergie heeft, maar merkt dat voor hem/haar geen gluten-vrije drankjes beschikbaar zijn,
- Leden zich gediscrimineerd voelen door andere leden op basis van hun achtergrond, huidskleur of seksuele oriëntatie,
- Iemand valt op hetzelfde geslacht en daarom graag liever bij een mannen/vrouwen jaarclub wilt zitten, maar merkt dat dit erg moeizaam gaat.
 
Wij nemen dergelijke input serieus en zorgen met bestuur door middel van beleid en activiteiten dat Veritas een thuis zal blijven en worden voor iedereen!


Werkgroep Studentenwelzijn

De Werkgroep Studentenwelzijn houdt zich bezig met het mentale welzijn van alle leden van C.S. Veritas. Als werkgroep vinden wij het erg belangrijk dat de bewustwording omtrent dit onderwerp vergroot wordt binnen de vereniging en dat studentenwelzijn bespreekbaar gemaakt wordt. Wij bereiken onze leden door middel van onze sociale media (@StartdeDialoog), onze workshops of activiteiten. Wij staan er altijd voor open om het gesprek aan te gaan! Wil jij met ons praten, heb je een vraag of juist een goed idee? Onze deur staat altijd open. Spreek ons dus vooral aan als je ons tegenkomt of stuur een mailtje naar studentenwelzijn@veritas.nl


Bekijk hier de Instagrampagina van de werkgroepen van C.S. Veritas!